ADAM - Brussels Design Museum

M E N U

INTERSECTIONS #4

CID & Friends

Intersections is een tweejaarlijkse tentoonstelling over hedendaags design sinds 2009. Deze vierde editie is in samenwerking met het CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu. Via een selectie van zijn laatste aanwinsten vertelt het CID over zijn methodes, uitdagingen en favorieten.

Hoe kan een designcollectie rekening houden met de cultuur, economie en technologie van zijn tijd? Op basis van wat wordt een collectie samengesteld, bewaard en voorgesteld?

Of het nu gaat om een privéverzamelaar of een culturele instelling, die vragen zijn cruciaal voor elke belangrijke en coherente verzameling. Het CID - centrum voor innovatie en design in Grand-Hornu blijft designerstukken aankopen sinds zijn oprichting in 1984. Vandaag de dag heeft de collectie drie doelen: het definiëren van haar originaliteit gelinkt aan het programma van het centrum, het overbrengen van een bepaalde wereldvisie en het ondersteunen van de productie van experimentele en onuitgegeven kunstwerken. Via een selectie uit de aankopen van ondermeer de laatste vijf jaar zal het CID zijn methoden, uitdagingen en favorieten delen. Met onder andere werken van Aldo Bakker, BIG-GAME, Jean-François D'or,  David Dubois, Cheick Diallo, Sofie Lachaert, Jasper Morrison, Office k g d v s, Unfold, Jolan van der Wiel, Sylvian Willenz…

 

 

© Didier Vandenbosch

© Didier Vandenbosch

© Didier Vandenbosch

© Didier Vandenbosch

© Didier Vandenbosch

© Didier Vandenbosch

Activiteiten Pers
Place de Belgique - Belgiëplein - 1020 Brussels | T +32 2 669 49 29 | Every day from 10am to 6pm | More info